Spider-Man PS4 | 7 tipů které by jsi měl vědět před spuštěním hry

Než se poprvé zhoupneš na pavučině ve hře Spider-Man na své konzoli Playstation 4, měl bys vědět pár základních tipů které ti pomohou v složitějším ovládání v boji a v houpání. Vývojář Insomniac si dal záležet na tom, aby každý systém byl zajímaví a aby tobě umožnil být víc kreativní ve hraní. Hra Spider-Man  má mnohem více možností v akrobacii a kombinací než například Batman from the Arkham. Ovšem neměj z toho strach. Postupem času se vše naučíš a budeš tak moc využívat vše co ti jen hra dovolí a že toho opravdu je.
Spider-Man v akci | Playstation 4
Abychom ti to ulehčili připravili jsme tento článek s 10 tipy. V tomto článku se dozvíš o osvědčených postupech v boji, které skilly bys měl upřednostňovat při odemykání v dovedností, a další vychytávky, pro to abys byl úspěšný.

1. Opravit bezpečnostní věže | ASAP

Přestože ti to může připadat jako blbost, je to dost důležitý. Čím dřív opravíš veže Oscorp, tím lépe. Jestliže tak neučiníš, budeš velkou část hry zmatený až poběžíš na pomoc policajtům.
Jedna z bezpečnostních věží.

2. Základy boje

Zatímco houpání na pavučině je docela snadné pochopit, naučit se bojovat chvíli trvá. Spider-Man má poměrně širokou škálu útoků a úderů, které vyžadují rychlé reflexy, které musíš správně provást. Některé pohyby jsou jen na „tlačítko“, jiné zase na kombinaci. Například: „Air Launcher“ (čtvercové tlačítko) lze kombinovat s „Yank Down“ (trojúhelníkové tlačítko)  Udělejte si proto čas na prostudování seznamu základních útoků a kombinací které najdeš v menu v oddělení „move list“. Jestliže ty to budeš chtít i vyzkoušet v praxi, doporučujeme místa Thug Crimes a Fisk Hideouts. Zvládnutí základu ti pomůže v průběhu hry po odemknutí pochopit a kombinovat různé hmaty v neúčinnější kombinaci.
Kombinace hmatů | Spider-Man

3. Odemykání bojových dovedností

Tvoje rané běhání jako Spider-Man může být pro tebe náročný, hlavně když bojuješ proti nepřátelům vybavenými štíty nebo střelnými zbraněmi, neboť se můžeš nechat lehce rozrušit a zraníš se, pokud přestaneš dávat pozor. Abychom ti pomohli posunout tvoje šance ve tvůj prospěch, je dobré odemknout bojové dovednosti zaměřené na zranění různých typů nepřátel. Tyto dovednosti zaměřené na nepřítele mají tendenci být o něco vyšší na svých dovedných stromech, ale stojí za to se k nim dostat. Konec konců, nic není uspokojivější než porazit „bad guys“ a ukázat jim, kdo je tady šéfem.
Bojové dovednosti

4.  Houpání na pavučině je velmi důležité

Jestliže jsou bojové dovednosti a obranné manévry tvým základním aspekty tvého repertoáru, doporučujeme dovednostní body dávat do houpání na pavučině. Získáš tím velmi užitečné schopnosti, která ti pomohou efektivně projít městem.
Houpání na pavučině |  Web-slinging

5. Nezapomínej na vylepšování obleku

Může se stát že se začneš z toho dramatu dvojitého života Spider-mana zanedbávat upgrade obleku. Existuje spousta vybavovacích modů, které vám dávají speciální bojové schopnosti, jako je zpomalení času po dokonalém úderu, šokovat ty kteří vás zasáhli nebo generovat náplně Gadget. Take vám dá víc síly, neprůstřelnou zbroj nebo schopnost házet nepřátele.

6. Dělejte i vedlejší mise

Pokud dokončíš nějakou vedlejší aktivitu, získáš speciální žetony, které ti poslouží ke zdokonalení Spider-Mana. Pokus se tedy střídat vedlejší a hlavní mise. Tímto způsobem pak budeš vždy mít dostatek žetonů, aby sis mohl odemknout ten nejlepší arzenál Spider-Man. Když umístíte ukazatel myši nad aktivitu na obrazovce s mapou, zjistíte, jakým typem žetonů budeš odměněn, stejně jako kolik dostaneš. Některé aktivity lze dokonce opakovat pro další odměnu v tokkenech (žetony).

7. Choďte po zemi

Vývojáři si s hrou dali opravdu záležet. Ne jen žeje propracovaný svět ve vzduchu ale také i na zemi. Zastav se třeba za fanoušky, dej jim „high-fives“ Poslechni si jejich příběh nebo se podívej na ikonické památky New Yorku.
High Five
Spider-Man vychází 7. září na PS4. A pokud si hru zamiluješ, a my víme že ano, protože tuhle tu hru nelze nemilovat. Máme pro tebe skvělou zprávu protože první DLC Spider-Man hry bude vypuštěna už 23. října. Jestliže jsi přišel na nějaký tip či trik ve hře, určitě se s námi o něj poděl v komentářích.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *