fortnite world cup

Bude se Fortnite Word cup konat i v roce 2020?

Battle Royale hry ovládají virtuální svět. Jejich obliba je natolik vysoká, že se vedle klasických sportovních disciplín vytvořila i kategorie eSportu. A mezi naprostou špičkou v Battle Royale patří Fortnite od studia Epic Games.

Ve Fortnite se lze utkat se soupeři z celého světa

Ti, kdo Fortnite nehrají, si mohou vsadit na výsledky utkání stejně jako u fotbalu, hokeje a dalších sportovních utkání. Nebo vyrazit do velké haly sledovat herní klání v přímém přenosu na obřích obrazovkách a podporovat svého favorita. Hráči, pro které se Battle Royale stalo opravdovou vášní, ale pilně trénují. Ti nejlepší pak  usilují o účast v některém z významných turnajů. 

První světový šampionát ve Fortnite se konal v roce 2019

Nejvyšším cílem těch, kdo mají ve Fortnite vysoké ambice, je dosáhnout vítězství ve světovém turnaji. Ten se poprvé konal v červenci loňského roku v New Yorku a jeho úspěšní účastníci se kromě lesku a slávy dočkali i nemalé finanční odměny. Celkem si mezi sebou rozdělili částku ve výši 30 milionů dolarů, tedy 687 milionů korun. Vítězem se stal šestnáctiletý Američan Kyle Giersdorf s nickem Bugha, který si odnesl pohár a 3 miliony dolarů. Dobře se umístili i dva čeští účastníci finále. Richard Janeček a Martin Pátek skončili na 22. a 84. místě. Oba mladí muži ve věku šestnácti a čtrnácti let získali po 50 tisících dolarů, tedy více než milion korun.

Dostanou ti nejlepší hráči příležitost ve Fortnite World Cup i letos?

Před rokem touto dobou jsme již měli k dispozici informace o plánovaném světovém šampionátu přímo z oficiálního zdroje. Letos ale společnost Epic Games zatím mlčí. Přitom první ročník vzbudil ohromný zájem a sledovalo ho více než 2,3 milionů lidí. Nicméně vzhledem k dosavadnímu úspěchu hry je opodstatněné věřit, že nás Epic Games přece jen nezklame.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *