Jak vyhrát ve Fortnite

Jak vyhrát ve Fortnite?

Jak vyhrát ve Fortnite

O akční Battle Royale hře Fortnite jsme již několikrát psali. Aby také ne; nejoblíbenější onlinovka dnešní doby, za kterou stojí studio Epic Games, si dostatečnou pozornost rozhodně zaslouží.

Řada hráčů touží stát se ve Fortnite opravdou špičkou. A nejen kvůli samotnému požitku ze hry – Fortnite je jednou z Battle Royale, které mají své stálé místo ve světě esportu. A ti, kdo zvítězí v prestižních turnajích, mohou často získat nejen slávu, ale také pořádný balík peněz.

Jak se stát opravdovým mistrem ve Fortnite?

Bez ohledu na to, zda je vaší oblíbenou platformou PC, Xbox One, PS4, iOS, Nintendo Switch nebo Android, základní strategie pro cestu k úspěchu jsou stejné. Rozhodně se vám vyplatí naučit se používat všechny termíny v angličtině. Bez ní si v žádném důležitém turnaji ani neškrtnete.

Naprostým základem je dobrá znalost map

Každý profesionál se musí skvěle orientovat ve všech mapách, které jsou ve Fortnite dostupné. Jen tak je možné vybrat optimální místo k přistání. A hlavně se neztratíte nebo nenecháte nalákat rovnou do pasti ve chvíli, kdy budete prchat před nepřáteli nebo se přesouvat v rámci souboje. Jakmile víte, kde přesně jste, kam směřujete a co vás na kterém místě čeká, máte před ostatními obrovskou výhodu. Je vám jasné, ve kterých lokalitách najdete klid a kde lze naopak čekat vysokou koncentraci nepřátel, odkud může přijít útok ze zálohy i kde se můžete ukrýt.

Bez zásob se neobejdete

Hned po seskoku začnete shromažďovat zásoby. Hodit se vám bude dřevo, kov i cihly, z nichž můžete ve Fortnite vybudovat opevnění, hradby i další stavby. Pusťte se do těžby dřeva, bourejte domy a ničte další předměty, na které narazíte.

Budujete obranné prvky i taktické stavby

Stavění je ve Fortnite jednou ze zásadních dovedností. Opravdovému profesionálovi navíc nestačí jen znát postup; musí také zvládnout pracovat i v náročných situacích. Důležité je zejména budování obranných prvků – ty by měly samozřejmě být hotové dříve, než dojde k útoku. U obranných zdí je třeba nezapomenout na správné vyztužení. Pevnosti vždy budujete výše než soupeři. Důležité jsou také rampy, které vám umožní uniknout do výšky. 

Sbírejte loot 

Vybavení neboli loot se ve Fortnote dělí na tři kategorie: zbraně, lékárničky a brnění. Každá z nich má svůj účel a zahrnuje několik typů vybavení. Některé najdete na různých místech v truhlách a můžete ho získat i od padlých soupeřů. Další padá přímo z nebe. A právě v této nadílce bývají ty nejlepší věci. Rozhodně sbírejte i neobvyklé vybavení. Bude se vám hodit.

Udržujte dostatečnou úroveň zdraví a brnění

Když budete dbát na dobrou kondici a ochranu svého hrdiny, nepřítel vás snadno nedostane. 

Lékárničky slouží k obnovení úrovně zdraví, která je zobrazena zeleným ukazatelem v dolní části obrazovky. A mnohdy dokáží doslova zachránit život. Úplné uzdravení zajistí pouze Med Kits.

Brnění neboli armour zajišťuje větší odolnost hráče. Jeho stav je znázorněn modrým ukazatelem. Doplnit ho lze lootem Shield Potion.

Ve Fortnite je k dispozici i loot, který dokáže zvýšit jak úroveň zdraví, tak i brnění. Slurp Juice doplní po jednom bodu k zdraví i brnění. Chug Jug obojí navýší na maximum, jeho aplikace ale trvá 15 sekund a nelze ji přerušit.

Vybavte se zbraněmi

Zbraně jsou ve Fortnite klíčové. A důležité je nejen je vlastnit, ale také přesně vědět, k čemu je která určená.

Pistole, anglicky pistol, je naprostým minimem. Hodí se hlavně pro střelbu na střední vzdálenosti.

Kuše je ve hře označena jako Crossbow. Je tichá a k dispozici u ní máte nekonečný počet střel. Nicméně rozhodně nespoléhejte na to, že s ní dosáhnete výrazných výsledků. 

Útočná puška je použitelná na dálku i na blízko. Není příliš přesná, ale dokáže způsobit značné poškození.

Ostřelovací puška neboli sniper je přesná i na velké vzdálenosti. Rozhodně ale neočekávejte, že s ní bleskurychle zlikvidujete velký počet protivníků.

 Brokovnice, anglicky Shotgun, je ideální pro střelbu na blízko. Protivníka zraní i ve chvíli, kdy nemíříte úplně přesně. Oceníte ji i v budovách.

Samopal neboli Submachine gun je vhodný na krátkou vzdálenost.

Granát, anglicky grenade, dokáže nejen zranit, ale také vyvolat pořádnou paniku. Navíc je skvělý ve chvíli, kdy potřebujete odlákat pozornost soupeře.

Port-A-Fort je speciální granát, sloužící hlavně pro obranu. Po jeho výbuchu se.vytvoří pevnost. 

Pulsní granát neboli Impulse Grenade dokáže vytvořit tlakovou vlnu. Lze ho využít nejen k útoku, ale i k urychlení přesunu vlastního hrdiny.

Raketomet, ve Fortnite označovaný Rocket launcher, dokáže zlikvidovat celé budovy a pevnosti. Stejně je tomu i u raketometu neboli Grenade launcheru.

Boogie Bomb je speciální zbraň, která nepřítele roztančí a na chvíli z něj učiní snadný cíl.

Jakou strategii zvolit?

V první fázi hry bez milosti zlikvidujte pokud možno všechny protivníky v okolí. Jakmile se hra rozjede, sázejte na taktiku a každý souboj si předem důkladně promyslete. V přelidněné oblasti sice můžete vyřadit hodně protivníků, vystavujete se ale riziku zabití ze zálohy. A jakmile se pred vámi někdo dá na útěk, bude s vysokou pravděpodobností snadným cílem. Nadále sbírejte veškerý potřebný loot a nezapomínejte ničit stavby, které si vybudovali protivníci. Snažte se vyvést je z koncentrace, narušit jejich naplánovanou strategii a nachytat je v nestřeženém okamžiku.

Nekupujte estetické doplňky, raději trénujte a učte se

Ve Fortnite si můžete za peníze nakoupit nestandardní oděvy pro svého hrdinu nebo zajímavé skiny zbrani. To sice může vnést do hry jisté oživení, ale cesta k úspěchu tudy rozhodně nevede. Chcete-li dosáhnout vítězství, musíte místo financí investovat čas a tvrdě trénovat. Potřebujete dokonale ovládnout herní mechanismy a všechny druhy zbraní i vypilovat taktiku. V tom vám pomohou nejen dlouhé hodiny pravidelného hraní, ale také sledování záznamů opravdových mistrů. Učte se od nich, snažte se využívat jejich postupy a vnést do nich vlastní nápady. A studujte záznamy svých her. Zjistěte, kde jste udělali chybu, a zkuste přijít na to, jak se jí příště vyhnout.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *