PlayStation 5

Jak bude vypadat PlayStation 5?

PlayStation 5

Hráči, kteří si oblíbili konzoli PlayStation, s napětím očekávají vydání její páté řady. O přípravách se spekulovalo již dávno, teprve v poslední době se ale objevily první oficiální informace, pocházející přímo od společnosti Sony. Je opravdu na co se těšit?

Co opravdu víme z oficiálního zdroje

PlayStation 5 má hráčům samozřejmě poskytnout větší uživatelský komfort i kvalitnější herní zážitek než předchozí řady. Jak již je dnes běžným standardem, rychlost čtení zajistí SSD disk. Podporována mají být i fyzická média. Vžít se do děje hry naplno pomůže 3D zvuk, nová verze DualShocku se má postarat o ještě dokonalejší vibrace. A navíc jsou přislíbeny i ray tracing a 8K TV pro Blue-ray.

Jak to bude s kompatibilitou?

Sony hráčům slibuje plnou kompatibilitu s PlayStation VR. Milovníci virtuální reality si tak mají opravdu přijít na své. Navíc by neměl být problém s hraním her pro PlayStation 4. Není ale zcela jisté, zda budou fungovat opravdu všechny.

Dočkáme se dvou verzí v různých cenových relacích?

V posledních dnech pronikla na veřejnost informace o tom, že Sony chystá dvě verze Playstation 5. Ty se údajně mají lišit výkonem i cenou. Dražší z nich se má výkonem blížit nadupané Xbox Series X a stát kolem 600 dolarů, slabší verzi  prý bude možné pořídit o třetinu levněji. Jedná se sice o důvěryhodného informátora, nicméně na oficiální potvrzení techto zpráv si budeme muset počkat. Společnost Sony nám totiž ještě nesdělila ani datum předpokládaného vydání oblíbené konzole, prozatím se jen velice neurčitě vyjadřuje o vánoční sezóně 2020.

Ohrozí vydání PlayStation 5 koronavirus?

V tuto chvíli není jisté, zda Sony případné vydání nové verze konzole do Vánoc opravdu stihne. Jedním z důsledků šíření koronaviru je totiž i problém s dodávkami komponent z Číny.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *