counter strike global offensive

15 tipů a triků, jak hrát Counter Strike: Global Offensive #2

counter strike global offensive

Propadli jste Counter Strike: Global Offensive nebo se na populární online střílečku chystáte? Rádi byste se stali úspěšným bojovníkem, který dosahuje skvělých výsledků a je postrachem na bitevních polích jedné z nejpopulárnějších online her na světě?

Chcete vyniknout mezi miliony ostatních hráčů? Tady jsou tipy a triky, které vám pomohou na cestě k vítězství.

1. Trénink dělá mistra

Při tréninku se vzdy zaměřte na konkrétní oblast, ve které potřebujete dosáhnout zlepšení. Věnujte čas dosažení větší rychlosti a přesnosti při střelbě, boji i studiu map. V Naučte se správně pohybovat, pracovat se zaměřovačem a orientovat se v mapách. Rozhodně neprohloupíte, když práci na technice boje věnujete dostatek času.

2. Staňte se skvělým střelcem

K tréninku střelby jsou v Counter Strike: Global Offensive určeny například workshopy Aimbotz a Fast Aim / Reflex na Steamu. Na mapě, kterou si vyberete, můžete v klidu trénovat střelbu do terče nebo na různé boty. Kupříkladu mapa Prefire Practice je skvělá pro trénování duelů.

3. V Deathmatchi vylepšíte své schopnosti

Deathmatch by měli natrénovat všichni začátečníci ještě předtím, než se pustí do hry. Ke zlepšení AIM ale pomůže i ostříleným hráčům. Dokonce i pro otrlé veterány je skvělým prostředkem pro rozehrání se před opravdovým bojem. Zautomatizujete si tu používání myši a vylepšíte svou schopnost pružně a rychle reagovat.

4. Bez granátů se neobejdete

Práci s granáty podceňuje i řada zkušených hráčů. Přitom může poskytnout skvělou výhodu v boji. Granáty byste neměli házet  bezmyšlenkovitě. Ke studiu poslouží mapa ve Workshopu. Naučíte se z ní, odkud a jak granát hodit, abyste dosáhli maximálně ničivého efektu. Další znalosti získáte z YouTube tutoriálu.

Házení granátů pečlivě trénujete; teprve opakováním získáte potřebnou zručnost. Potřebujete dosáhnout hlavně dobrého flashbangu. Tato dovednost vám usnadní obsazení bombsite a defenzivní flash zase pomůže překonat přesilu protivníků. Zejména ve vyšších úrovních se vám bude házení granátů hodit.

5. Používejte bomby

Pokud potřebujete natrénovat kladení bomb, je tu herní mód Retake. Najdete ho na komunitních serverech. Naučíte se v něm  dobýt bombsite i udržet položiště.

6. Naučte se správně pohybovat

Umět se pohybovat je velice důležité. Nejlépe si tuto dovednost osvojíte na  KZ a Surf mapách. Trénink pohybu je navíc skvělá zábava.

7. Upravte si zaměřovač

V CS: GO existují různé možnosti upravení zaměřovače. Nastavení provedete v online generátoru. Můžete ho nastavit tak, aby byl dobře viditelný a získali jste všechny informace, které potřebujete. Dynamický zaměřovač ukáže, zda cíl zasáhnete opravdu přesně. Zvolit můžete i zaměřovač  statický, tenký, široký nebo třeba bodový.

8. Učte se od těch nejlepších

Sledujte, jak hrají profesionálové. Právě od nich pochytíte řadu užitečných triků. Pečlivě pozorujte, co dělají a jak se reagují v různých situacích. Pozorujte jejich herní strategii a učte se. Napriklad správné rozestavění hráčů na mapě je často zásadní taktickou výhodou.

9. Využívejte svou inteligenci

AIM sice tvoří velkou část úspěchu, ale pro opravdový úspěch je důležitá i vaše vlastní taktika a schopnost reagovat. Snažte se přechytračit soupeře a dostat je ve chvíli, kdy se cítí v bezpečí. Zaútočte, když to nečekají. Využijte moment, kdy jste ve výhodě.

Přemýšlejte dopředu a představujte si sebe v soupeřově kůži. Měňte svou pozici a buďte nepředvídatelní.

10. Spolupracujete v rámci týmu

Každý hráč v Counter Strike:Global Offensive je součástí svého týmu. A v jeho rámci má svou roli. Nehrajete jen sami za sebe.

11. Nepodceňujte výkon počítače

Pokud vás onlinovka Counter Strike: Global Offensive pohltila a máte ambice dosáhnout opravdového úspěchu, potřebujete pořádný výpočetní výkon. CS: GO potřebuje zejména výkonný procesor. Hrajete-li čistě pro zábavu a hra se vám občas zasekne, nic se neděje. Ale máte-li ambice dotáhnout to daleko, bude slabší počítač překážkou, která vám může zhatit cestu k úspěchu.

12. Kvalitní herní myš a sluchátka vám umožní rychleji reagovat

Abyste měli dobrý přehled o dění, potřebujete nejen monitor s vysokým rozlišením, ale také kvalitní sluchátka. A pro rychlou reakci na nejrůznější události a situace je nezbytná herní myš, se kterou zvládnete dostatečně rychle zamířit a vystřelit.

13. Nenechte se odradit neúspěchem

Zejména začátky bývají krušné. A v Counter Strike: Global Offensive je konkurence obrovská. Pokud tedy hned nedosáhnete úspěchu, nezoufejte. Žádný učený z nebe nespadl. Je potřeba na sobě pracovat. Využívejte všechny dostupné tréninkové módy a workshopy a postupně se budete zlepšovat.

14. Hrajte pravidelně

Základem úspěchu je praxe. Nejen ve sportu, ale v každé činnosti je důležitý trénink. A platí to i v Counter Strike: Global Offensive. Chcete-li se stát mistry, hrajte, hrajte a hrajte. Pravidelně trénujete, zlepšujte své dovednosti. A máte-li volnou chvilku navíc, zase trénujte. Uvidíte, že se výsledky dostaví.

15. Neusínejte na vavřínech

Ani pokud jste uz dosáhli solidního úspěchu, neměli byste propadnout pocitu, ze už se nemáte co nového naučit. Záhy by se vám totiž mohlo stát, že vás předstihnou jiní hráči. V Counter Strike: Global Offensive je konkurence obrovská a noví nadějní bojovnici vyrůstají jako houby po dešti.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *