overwatch tipy a triky

15 tipů a triků, jak hrát Overwatch #5

overwatch tipy a triky

Akční multiplayerovou střílečku Overwatch uvedlo studio Blizzard před více než dvěma lety. Získala si značnou popularitu a dnes figuruje v první desítce nejoblíbenějších her na světě.

Overwatch se odehrává ve smyšleném světě, kde se pravidelně utkávají kladní a záporní hrdinové. Boje se odehrávají v rozličných arénách, proti sobě stojící týmy mají obvykle po šesti postavách. Jak v Overwatch dosáhnout úspěchu?

1. Seznamte se s pravidly

Metoda pokus omyl není u Overwatch to pravé. K seznámení se s hrou můžeme využít tutoriály i videa.

2. Prozkoumejte nabídku herních postav

V Overwatch mají hráči na výběr z celé řady herních postav, které se od sebe výrazně liší vlastnostmi. Některé mají více životů než kočka, další hravě překonají libovolnou terénní překážku. Hrát můžeme za udatné bojovníky i za ty, kdo se starají o zdraví a podporu týmu. Platí ovšem, že nestačí znát jen svou postavu; měli bychom mít přehled i o speciálních schopnostech a slabých místech těch ostatních, se kterými se můžeme potkat na bitevním poli. Jen tak budeme vědět, na koho co platí, kdo je pro nás ideálním cílem a komu se naopak raději vyhnout.

3. Vyberte si toho pravého hrdinu

Při vybírání postavy bychom měli vycházet nejen ze svých přání a schopností sžít se s daným hrdinou. V potaz je třeba vzít i naše schopnosti. Zpočátku bychom měli zvolit jednodušší postavu; po čase můžeme tohoto hrdinu vyměnit za opravdovou špičku.

4. Nastavte si ovládání své herní postavy

Vyzkoušejte si, zda vám sedí přednastavené ovládání. A pokud zjistíte, že vám vyhovuje systém, přenastavte si ho. U každého hrdiny navíc můžete použít jiné nastavení, proto si s nastavením pohrajte a u každého hrdiny nastavte co nejpohodlnější a nejrychlejší ovládání jeho klíčových vlastností.

5. Trénujte, trénujte a trénujte

Než se se svým hrdinou pustíte do souboje, vyzkoušejte si, co dokáže, v tréninkovém módu. Boti sice netaktizují tak, jak vaši reální protihráči, dávají vám ale prostor k dostatečnému poznání a dokonalému ovládnutí vybrané postavy.

6. V aréně si udržujte přehled

Vědět, co se děje na bojišti, je jedním ze základních předpokladů úspěchu. Proto je dobré mít v týmu hrdiny Widowmakera nebo Hanza. Ti totiž mají superschopnost, která jim umožňuje lokalizovat pozici nepřátel. Můžete je pak snadno přepadnout ze zálohy a hezky potichu jednoho po druhém zlikvidovat.

7. Dejte si pozor na ostřelovače

Ostřelovač dokáže napáchat protistraně značné ztráty i na velkou vzdálenost. Jeho zbraň je přesná a často zabíjí jedinou ranou. Na druhou stranu je ale zranitelný v boji na blízko. Pokud tedy proti vám stojí ostřelovač, dobře se kryjte. Máte-li vhodné podmínky, můžete ho zkusit přepadnout zezadu.

8. Zabíjejte nepřátelskému týmu podpůrné postavy

Postavy, poskytující týmu podporu, jsou v Overwatch nepostradatelné. Tým který přijde o svého léčitele, je snadno zranitelný i ve chvíli, kdy je tvořen zkušenými elitními zabijáky.

9. Nevyhýbejte se plnění úkolů

Zabít své protihráče není jediným předpokladem úspěchu. V Overwatch je třeba i plnit úkoly. Teprve po jejich dokončení je mise splněna.

10. Tým sestavujte chytře

Již při výběru postavy je třeba taktizovat. A to samé platí i při sestavování týmu. Vlastnosti postav by se měly vhodně doplňovat, kromě neohrožených bojovníků jsou třeba i schopní léčitelé.

11. Na bojišti spolupracujte s ostatními

Jakmile začne akce, pamatujte, že nehrajete jen za sebe, ale za celý tým. Dbejte na to, abyste využívali potenciál své postavy na maximum. A nevystavujte zbytečnému nebezpečí sebe ani své spoluhráče.

12. Chraňte svůj support

Podpůrné postavy by se měly držet mimo ohnisko boje. Jsou tu proto, aby se starali o kondici bojovníků.

13. Starejte se o zdraví bojovníků

Zraněného hrdinu nechte včas ošetřit. Zabráníte tak ztrátám ve vlastních řadách.

14. Dojde-li k prodloužení, i malá chyba může být fatální

Pokud ani jedna strana nedosáhla vítězství ve vyměřeném čase, nastává prodloužení. V takové chvíli je třeba sáhnout do rezerv a vydat ze sebe maximální výkon.

15. Učte se

Sledujte herní záznamy a neopakujte chyby. Hlavně ale hrajte. Opravdovou jistotu ve hře vám dá jen dostatečná praxe.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *